En blå

on

Ms Kaka, jag har inte skött om min lilla stick-blogg. Nån del av de intrikata nätverken av  datorer här hemma gick på semester samtidigt som Jesper och det som skulle funka funkade inte och därför blev det heller inte mycket skrivet. 

Klänningen är färdig! Och lite stor. Men fin. Det tog ett tag att färdigställa den i värmen, men den blev klar innan värmeböljan for vidare. Så, nu ligger den här, vinröd, fin och gosig och inväntar höstiga dagar. 

Nuvarande projekt är inte ett projekt jag kan engagera mig i så mycket; det ska bli en blå sjal. Tanken är att göra en matchande sjal till en mellanblå linkjol (för att bäras på bröllopsfest snart). Jag hade en mental bild av att den skulle bli en blå lin-sjal, men det sket sig eftersom det inte fanns någon vettig blå färg på linet. Antingen såg kjoltyget eller garnet smutsigt ut. Så, jag fick nöja mig med ett bomullsgarn i bra färg. Men jag är inte så förtjust i att sticka i bomull vilket är en klar nackdel i sammanhanget. Så den här blå sjalen får inte riktigt den uppmärksamhet en skulle ha fått om jag kunnat sticka den i lingarn; jag vill bara bli klar med den så att jag kan fortsätta med nästa projekt. 

Mina projekt får lite mindre tid nu också eftersom jag börjat jobba 25% nu. Jag är helt slut när jag kommer hem; ryggen värker och benet är stelt. Så, jag måste vila och vad passar då bättre än att läsa om Skumtomten? Nu när älskade J är hemma igen törs jag läsa den… Friday night knitting club är utläst redan och jag förundras över nätmarknadsföringen (kolla in walkeranddaughter.com om du har för mycket fritid). 

Jag har hittat en annan garnbutik som jag vill handla ifrån (internet). Jag har beställt katalog och väntar otåligt! Min runt-surfning visade en massa fina yllegarn i alla de olika färger jag kan tänka mig att jag någonsin vill ha. Men först, en måttligt engagerande mellanblå sjal och diverse livliga drömmar om färgad ull. Har jag tappat greppet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.