Svettigt!

on

Bästa Ms Kaka, det är svårt för E Pensionär (det är namnet jag ger mig själv när det är varmt, jag tål inte värme vidare bra utan söker mig frenetiskt till skugga även om det innebär stora svårigheter att gå hem när jag är ute på promenad) att sticka när det är över 30 grader varmt! Alltså har jag inte gjort några stormande framsteg med min klänning. Förra veckan var jag hos mamma och hos min syster och inte heller då blev det stormande framsteg. Älskade J är i bortre Asien och gör mig lite oroad genom att själv laga sitt pass som av okänd anledning fallit sönder utan att han gjort nåt med det (luftfuktighet kanske? Även vandrarkängorna har fallit i bitar och ritualkastats i en nationalpark på Borneo). Hoppas han kommer hem till mig igen på lördag enligt plan! 

Men för att återgå till väsentligheterna så är det smått fuktgivande att sitta med fyra hekto ull i knäet under dagar som dessa, så det blir väldigt små framsteg. Jag har kommit så långt som en bit förbi ärmhålet på framstycket och jag kan ju säga att mönstret inte stämmer alls. Men, jag ämnar kämpa på och hitta på en egen avslutning av framstycket (man ska ha sju maskor kvar och jag har tolv, trots att både mamma och jag har läst och slagit våra kloka huvuden ihop för att sedan så småningom ge upp och sätta oss på balkongen med lite sprit istället). 

Jag har fått mönster på muddar samt överblivna pärlor av mamma, så jag hoppas kunna prestera matchande muddar att exponera tillsammans med klänningen så småningom (kanske skulle börja med det eftersom det inte innebär stora mängder ull i knäet?). 

Allt väl, kära du, under de sista skälvande dagarna i juli.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.