Dansa i turkos…

Den första elevshowen med Layali är redan över och det var så jäkla kul! Min scen-utstrålning är ju ingen höjdare, men skit i det… På söndag är det dax igen då med Maria på Östasiatiska. Om någon hade tänkt komma kan jag meddela att det inte går eftersom biljetterna redan är slut. Vi behöver en större lokal!

Efter diverse klädstrul har det blivit så att jag måste ha min turkosa dräkt. Inget ont om den, jag gillar den och är nöjd med den, men jag hade den på förra elevshowen och hade velat ha min blåa. Men eftersom det inte kommer att passa med övriga får jag lov att ta den turkosa Just nu känns det som om jag aldrig mer behöver göra en ny dress; jag kommer ständigt att få återkomma till den turkosa… Så, för att få ihop den helt har jag nu under två kvällar varit tvungen att trotsa tröttheten och panik-sy ett par turkosa churidar… De är klara nu, som tur är. Inte mina bästa men heller inte mina sämsta, alltid nåt. Har dessutom satt ett extra guldband i midjan på kjolen för att fiffa till den lite mer (paljettbandsfoten passar utmärkt även till platta band!). Dock, att sy kläder i sista stund innebär att jag inte har hunnit öva. INTE bra, jag behöver verkligen öva för att få ihop dessa båda koreografier! Så, tämligen nervös får jag nu öva så mycket jag bara kan, utan att göra halsen sämre imorgon. Hoppas att det räcker! Inte optimalt för scen-nerverna eller vad man ska kalla det, men jag får väl se det som en erfarenhet och hoppas att jag kan lösa det i tid.

Som avslappnings-stickning har jag börjat på en Revontuli (Ravelry-länk) i ett tvåtrådigt ullgarn från Ullcentrum i bruna nyanser. Det verkar bli bra, men jag har haft stora problem med mönstret som inte verkar funka som alla andra diagramstickningar jag har gjort… Första avsnittet fick jag göra om tre eller fyra gånger. Efter lite fixande och ändrande av mönstret verkar det nu som om jag har fått ihop det. Men är jag verkligen ensam om att ha stött på dessa problem? Jag har sökt i forum och bland projekten på Ravelry och jag har hittat en endaste person som har haft likadana problem som jag… Jag ska anteckna mina ändringar och skriva in dem på Ravelry så småningom. kan vara bra om jag vill göra sjalen igen. Den är ju så fin på bilderna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.