Röd linnebralla

Skåpmatsbralla
Röd linnebralla

För ett par veckor sedan hittade jag ett par tillklippta linnebrallor i mitt tygskåp. Mammi och jag började med dessa när jag var sjukskriven för två år sedan (mest mammi då, jag var inte till nån större nytta just då). Jag hade under våren köpt ett ganska grovt linnetyg på ikea och på sommaren knåpade vi ihop en kjol, men byxorna blev bara tillklipta tygbitar. Men kunde jag alls ha de tillklippta bxorna? Inte mycket annat att göra än att mäta och köra igång. Och jo, det verkar funka! För att piffa till dem lite använda jag min nya symaskins pynsömmar på linningen och byxor utan liten ficka är knepiga att använda så jag satte på en liten sån också. För att vara gammal skåpmat är jag väldigt nöjd!

Mönstret är avritat från ett par gamla linnebyxor. Inte helt perfekt, men helt ok. Eftersom jag generellt  har svårt att hitta byxor är ju alla fungerande mönster bra att ha. Just linnebrallor är ju annars inte kalasbra; de går alltid sönder (och på samma ställe, märkligt nog…) och håller väldigt kort tid. Men så skönt att ha på sig! Jag har under veckan lagat två linnebrallor från förra året och med en smärre bön kanske de kan hålla hela den här sommaren…

Annars ägnar jag min sytid åt att göra en lila mjukisklänning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.