Norrsken

Norrsken
Revontuli

Jag har stickat en Revontuli (Ravelry-länk). En vacker och enkel sjal som verkar existera under en del olika namn (själv har jag mönster med namnen Revontuli och Sjöstjärnesjal). Revontuli är ett gratismönster och det finns här (men den svenska översättningen verkar bara finnas på Ravelry). Jag hade en del bekymmer innan jag fick ihop mönstret och fick sticka om första delen tre eller fyra gånger! Sedan gjorde jag några ändringar och då stämde mönstret. De ändringar jag har gjort finns på min ravelrysida och eftersom jag är lat länkar jag bara dit.

Sjalen har jag stickat i 6/2-garn från Ullcentrum (favorit!). Egentligen ska man använda 8/2-garn, men jag tänkte att det skulle gå bra även med 6/2. Jag hade 220 g garn och det räckte nästan. När jag närmade mig slutet insåg jag att det inte skulle räcka och skippade därför varv 138 och 139. Tur det, för när allt var avmaskat och klart hade ca 1,5 meter garn kvar!

På syfronten börjar mjukis-klänningen bli klar och jag har två sömmar kvar (tror jag). jag tänkte försöka göra dem nu så kanske jag kan gå runt och vara klänningsprydd mjukis på midsommarafton…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.