Mjukisklänning

Mjukisklänning
Lila mjukisklänning

Mjukisklänningen är klar och jag är klart sugen på att sy flera (jag köpte ju tyg till 3 st av varierande längd när jag köpte tyget till den som redan är klar). Mönstret är ett ok mönster, men lite knepigt i storlekarna vad det verkar som, men det kanske är mer regel än undantag för amerikanska mönster? Enligt måttabellen skulle jag ha en betydligt större storlek än den jag till slut klippte till. Efter en del måttande på mönsterdelar kom jag fram till att jag skulle göra den näst minsta storleken (och såhär i efterhand kan jag konstatera att den minsta hade fungerat ännu bättre). Dock med ändringen att göra framstyckena ca 4 cm längre. Och mitt tillfixande/omritande av livets framstycken visade sig vara väldigt lyckosamt: Det blev precis så som jag ville ha det, trots att mönsterdelarna ser väldigt knepiga ut. Jag förlängde kjoldelen också samt sydde på en volang. Jag gillar långa klänningar bäst, men jag får se hur lång nästa blir. Nästa mjukisklänningsprojekt blir i färgskalan vitt/grått/blått. Kanske nåt att börja med nu idag när huvudet känns som ett blåmärke istället för gårdagens migrän-attack… Migrän=hemma (och tyvärr inte Möja som det var tänkt). Men jag har sovit en väldans massa timmar det senaste dygnet och tycker det är skönt att klara av solljus igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.