Testtopp (eller helvetestygstoppen)

Testtopp

Testtopp

För ganska läge sedan sydde jag ihop en test-top (av resterna efter helvetestygs-kjolen) för att se hur det fungerade med slinkigt tunt polyestertyg som yttertyg och bomullstyg som foder; hur man bäst hanterar det o.s.v. De lika delarna nålas noga och trestegs-sick-sackas ihop innan man syr ihop de sammansatta delarna till en choli. Det gick riktigt bra, men tog tid första gången.

Paljettband

Paljettband

Mönstret hade jag moddat i omgångar och nu har jag landat på en version som jag gillar. Den kan förmodigen optimeras, men passformen är nu bra och med tanke på att jag inte kan fixa en optimal ärm på fri hand får det nog vara bra så ett tag framöver.

Knyt

Knyt

Hur som helst, den där test-toppen har legat här hemma och mest väntat på bättre tider, så ivrigt påhejjad av Ms A gjorde jag klart den, med en snutt mindre optimalt guldband kantade jag den och gjorde och satte dit knytband. Nu har jag en extra top som kan användas om det kniper! Inte alls så blingig (bara lite guldband och ett par rader med cerist paljettband för att jag skulle testa paljettbandsfoten till symaskinen), men helt ok och framför allt klar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s