And och Revontuli II

And och Systerlila och Revontuli II
And och Systerlila och Revontuli II

Sommarstickningen bjöd, förutom det ännu hemliga ullprojektet, på en till Revontuli. Jag tänkte att det skulle vara en bra bilstickning och med tanke på att vi har kört runt i Sverige under ungefär 200 mil så hinner även en långsamstickare som jag en bit. Sjalen stickades klart i bilen hem från Öland, förutom avmaskningen eftersom jag hade glömt att ta med mig en större sticka till det. Jag helst vill avmaska med en minst ett nummer större sticka för att det ska bli lagom fast och inte alldeles för tajt. Särskilt olämpligt i nederkant av sjal förstås. Men till specifikationerna: Garn: Evilla 6/2. Jag har gjort av med ca 215 g. Evilla passa extra bra till sjalar eftersom härvorna är lagom stora för det! Man får en sjal som matchar perfekt som färgsättningen var tänkt.

Mera sjal
Mera sjal

När man använder härvor på ca 100 g blir inte alltid matchningen så bra. Beroende på hur färgerna ser ut och vilket projekt man håller på med kanske man inte bryr sig så mycket om det, men ibland blir det ju väldigt knepigt. Hoppas mina Krusbärshärvor från Ullcentrum beter sig finfint i det avseendet (men vad ska jag sticka av dem?).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.