Löttorp!

Löttorp
Löttorp

Det bröllop jag skrev om i förra inlägget var orsaken till att ett av sommarens ulliga projekt var hemligt. När jag fick veta att brudparet skulle gifta sig bestämde jag att jag skulle sticka vantar till dem. Vantar är såvitt jag förstår ett traditionsbundet inslag vid bröllop i somliga regioner (men då presenter från brudens sida och allt vad det är). Men varför inte behålla formen, men kanske inte riktigt traditionen?

Alltså gjorde jag ett vantmönster (dam och herr) inspirerat av öländska stickmönster som jag fått från häftet ”Stickmönster på Öland” av Maria Leimar.

Mera Löttorp
Mera Löttorp

Jag är väldigt nöjd med mönstret och vill sticka sådana till mig själv med! Rolig och snabb stickning och inte särskilt komplicerad. Mönstret var lätt att lära sig och satte sig snabbt i huvudet. Jag kallar dem för Löttorp eftersom vi brukar tillbringa en del av sommaren med brudparet där, dels p.g.a. häftets ursprung.

Jag var inte med vid själva present-öppnandet (då svor jag som bäst över SJ, som man kan läsa om i tidigare inlägg), men både brud och brudgum blev väldigt glada.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.