Färdig kofta

Tant Kofta-kofta
Tant Kofta-kofta

Uppifrån-&-ner-koftan är färdig! Det har varit några urriga dagar och eftersom de inte verkar ha fått igång värmen på jobbet så är det väldigt bra med ylletröjor (i brist på fungerande inre temperaturreglering kör jag på yttre).

Jag har använt vanligt (men som sagt supermjukt) och tvättat 6/2 ullgarn från Vartofta och stickor 4 (utom till halsringningen (st 3) och resåren). Koftan är slätstickad med några rätstickade varv på oket. Halskant, knappkant, ärmslut och avslut är rätstickade. Jag har stickat resåren i midjan med olika storlekar på stickorna; 3,75; 3,5; 3,75; 4) för att få den lite olika stretchig. Formningen av koftan nedanför midjan är inte optimal, men det fungerar när koftan är knäppt. Ärmarna har jag minskat var ca 5:e cm och jag gillar när de är lite långa.

Koftan är väldigt mjuk och skön och raglanärm är skön att röra sig i (inte för att jag flaxar oerhört vilt omkring mig vid datorn på jobbet, och när jag flaxar mycket (danssammanhang eller vid kraftig geting-närvaro t.ex.) blir det nog lite för varmt).  Nu är jag redo för hösten på allvar!

Nästa kofta (ja, det blir fler) kommer att bli lite tajtare upptill tror jag. Oket på den här funkar, men jag vill gärna ha det lite mindre fluffigt på nästa. Och så en mer optimal minskning och ökning före och efter midjan. Jag har också bestämt mig för att försöka göra min blivande uggletröja enligt uppifrån-&-ner-modellen; vill kunna prova lättare under arbetets gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.