Cairn mitts II och HV-kurs

Cairn mitts II
Cairn mitts II

Det är kallt på jobbet och jag behöver fler halvvantar/pulsvärmare för att hålla värmen. Så, förra helgen när jag var på min grundkurs i stickning på HV skola och vi höll på med stickning i två färger började jag på dessa under slutet av söndagen. Kurs-helgen före hade vi hållit på med aviga och räta maskor och lyfta maskor och bl.a. stickat hålkrus (och detta är ju hålkrus med två färger). Eftersom jag tidigare gjort dessa halv-vantar tänkte jag att jag skulle göra ett par till och lite bättre. Så, lite spec:

Mönstret är Ysolda Teagues Cairn. Jag använde garnet vi använder på kursen (Raumas finullgarn) och stickade med mindre stickor (3,25 istället för 4). Jag lade då upp för största storleken, men satte av 6 maskor till tummen istället för 4 och minskade en maska per rätstickad sekvens när jag kommit upp mot handleden. Alltså blev de lite smalare upptill och skönare runt tummen än de förra.

Kursen förra helgen var kul! Vi övade olika tekniker hur man kan sticka med två garner och gick igenom stickhistoria och diskuterade våra provlappar som vi fått i läxa efter förra kurstillfället! Allt detta med strålande sol in genom våra fönster! Som vanligt kör ju livet så smått ihop sig och jag hade lite för mycket att göra samtidigt under den helgen: stick-kurs helgens båda dagar, konsert lördag kväll, två danskurser på söndagen. Jag var tämligen slut framåt söndag kvällen… Tur att jag kunde ta en semesterdag i fredags; lite för mycket på alla fronter samtidigt under nån månad är lite bändigt för mig…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.