Grön Brambles

Grön Brambles
Grön Brambles

Knitty.coms senaste utgåva (deep fall 2010) innehåller som vanligt en massa stiliga mönster. Som tämligen ovan flätstickare (har bara flätstickat en gång förut, min gråa Owls) bestämde jag att att det vore ett bra nybörjarprojekt med en Brambles av Amanda Muscha. Lagom stort och väldigt snyggt! Snabb stickning och tjusigt resultat även för en ovan Systerlila.

Spec: Jag stickade storlek M, long version och använde Viking Sportsgarn (mindre än två nystan).

Jag satt inte så väldigt koncentrerat, men det känns som om det skulle gå att sticka den på en dag om man hade en hel dag på sig. Nu tror jag det tog två dagar för mig + blötläggning och blockning. Resultatet blev en alldeles lagom basker i storlek med alldeles lagom mycket knorvlar och snirklar för min smak! Jag hann med att använda den några dagar innan det blev varmt igen och den funkar bra en bit ner i temperatur.

Efter det snabba projektet kastade jag mig över ett nytt vantprojekt som jag tänkte skulle bli till mig. Det verkar bli väldigt rymliga vantar! Totoro-vantar (Ravelry-länk) med Noro Kureyon och lite svart 6/3 ullgarn. Totoros mage är nästan klar på första vanten och det är bara att köra på så de är klara när vädret blir kallt igen…

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.