Syfestival!

on

Så har då höstens syfestival gått av stapeln. Tekniskt sett håller den fortfarande på, men för min del är den över för i år. Mammi och jag begav oss dit i fredags efter lunch. Jag undrar hur många som gick runt där igår med tanke på mängden besökare i fredags… Kul att mässan ärt välbesökt och arrangeras två gånger per år (i vår del av landet)! Hur som helst, vi betalade inträdet, tog var sitt mässprogram och gick runt där ett antal timmar. Vi klämde på garner, beundrade mönster, provade mössor och vantar, köpte allehanda ganska små saker och böcker. Vi har båda något sorts relativt garnstopp, men helt stopp är svårt att upprätthålla tyvärr, så vi köpte några härvor var… För egen del lite Evilla (och hörde ett tråkigt rykte om att Evilla inte finns mer, men att samma garn och kvalitet kommer att komma från en annan estnisk tillverkare. Stämmer det verkligen?) och lite Ullcentrums tvåtrådiga. Det blev baskermönster till Ullcentrumgarnet (varför är jag alltid så svag för baskrar?) men i övrigt mest tillbehör (tråd, knappnålar, knappar, stickor…).

Av ren självbevarelsedrift höll jag mig borta från vävstolarna. Jag vill gärna lära mig väva, men jag inser att mitt dygn innehåller lika många timmar som alla andras och att jag inte hinner nu. Om nåt år kanske eller får det vänta tills jag blir pensionär?

Som vanligt var det en kul dag på mässan och jag gick glatt därifrån med en lagom tung illgrön påse och massor av inspiration!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.