Noro Totoro och tigerbalsam

Noro Totoro

Mina Totoro-vantar är klara! Lagom till det kalla vädret och allt. Dessvärre är inte jag lika klar; jag har fått en praktförkylning med feber och ca 15 timmars sömn per dygn. Mindre festligt. Och som vanligt vältajmat; mycket missat på jobbet och elevshowerna går av stapeln om mindre än två veckor. Jobbet väntar på mig i de flesta fall (panik-grejerna fixade) och vad gäller dansen så får jag väl titta på mina inspelade snuttar från lektionerna och hoppas att min hjärna och min kropp kan minnas tillsammans utan mycket till gemensam övning. :/ Känns sådär. Det gäller m.a.o. att bli ett med mitt inre tigerbalsam! ;)

För att återgå till mina färgglada Noro Totoro:

Totoro klappar axel.

Jag har stickat dem i 3-tr ullgarn (6/3) från Ullcentrum och Noro Kureyon. Noro Kureyon har riktigt stiliga färgskiftingar, men inte så kul att sticka mönsterstickade vantar i eftersom det är så ojämnt spunnet. På första vanten fick jag dra och slita som en tok för att det inte skulle bli alltför gigantiskt (långt och tjockt parti). Första delen av den vanten är fortfarande lite större, men blötläggning och blockning hjälpte iaf. Dock, jag tycker att Totoro passar som färgskiftande filur (och vantarna känns sköna)! Mönstret är förresten moddat genom att lägga till 4 v innan själva vant-kroppen (randat vartannat v) och 2 v (Noro) vid tummen. Uppenbarligen har jag långa händer och fingrar, för vantmönster brukar vara ett par varv för korta.

5 kommentarer Lägg till din

 1. Rebecca skriver:

  Hej!
  Vilka jättefina vantar!!
  Jag undrar om du stickar och säljer sånna?
  Mvh Rebecca

 2. systerlila skriver:

  Hej!
  Kul att du gillar dem! Med fleece-foder funkar de bra när det är såhär kallt… :) Nej, tyvärr, jag stickar inte och säljer såna här. Mönstret är gratis och man får inte sälja vare sig mönster eller vantar som producerats av mönstret. Mönstret hittar du här:

  Klicka för att komma åt Norwegian_Totoro_mittens.pdf

  Så, prova att sticka själv eller bli bästa vän med någon som gör det! :)

 3. Rebecca skriver:

  Hej!
  Jaa dem är jättefina!! Vad tråkigt att du inte gör och säljer..hade så gärna velat ge ett par till min syster i julklapp, hon älskar Totoro! Attans att man inte kan sticka.
  Men tack för att du svarade så snabbt =)
  Du vet inte om man kan beställa ett par någonstans?

  Ha en fortsatt trevlig kväll!
  Mvh Rebecca

 4. systerlila skriver:

  Hej igen,
  Tyvärr är det inte som får göra och sälja just dessa; hon som har gjort mönstret har ju rättigheterna till mönstret och har skrivit att man gärna får göra dem, men inte sälja de vantar man gör. Kanske det finns någon annan som har konstruerat ett eget mönster som säljer?
  Dessutom är det väldans tajt (för min del) för att hinna göra ett par sådana innan jul. Varför blir det alltid så? :)

 5. Rebecca skriver:

  Hej!
  Ok jag förstår. Synd att jag inte letat tidigare för då kanske jag hade kunnat lära mig att sticka och göra dem själv.
  Dem är jättefina och skulle vilja ha ett par till mig själv oxå haha. Så jag får ta tag i detta och lära mig.
  Tack för att du tog dig tid att svara=)

  God Jul
  Mvh Rebecca

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.