Grön Leaflet

on
Leaflet bak
Leaflet bak

Nu har den legat klar ganska länge, min gröna leaflet med långa ärmar. Mönstret kommer från knitty.com. Koftan är stickad i Drops Nepal (färg: oliven). Garnet köpte jag för ganska länge sedan för att sticka en owls men projektet strandade och jag köpte sedan Drops Andes och stickade en owls. Mina ljus-gröna nystan blev kvar och väntade på nåt bättre projekt. Under hösten såg jag mönstret på knitty.com och tänkte att den skulle vara en bra kofta med långa ärmar. Så, jag följde anvisningarna från PurlDivaoch stickade långa ärmar med minskningar vart 11:e varv samt en extra minskning för att få rätt maskantal för 2×2-resåren vid ärmslutet. Det gick åt nästan 2 nystan/ärm. Jag tyckte att jag gjorde dem lagom långa, men efter blötläggningen blev de enormt långa och var svåra att få i rätt längd. De är fortfarande lite för långa, men jag gillar långa ärmar. Så, jag funderar på om jag ska låta dem vara som de är eller ev. dra i en tunn smock-resår vid ärmslutet. Jag tror jag ska ha den på mig någa gånger innan jag bestämmer mig.

Jag stickade också knapphål längs framkanten hela vägen (knapphål över ett varv) istället för en öppen kofta. Jag har också stickat flera ökningar från midjan ner över höfterna (både i sidan och halvvägs in mot mitten i bak) för att de ska få plats. Allt som allt gick det åt ungefär 11 nystan av garnet, lite mindre än jag hade räknat med. Jag fick några nystan över och funderar nu på vad jag ska göra med dem.

Om jag skulle sticka den här koftan igen skulle jag göra några ändringar:

  • Göra ökningarna för framstyckena mindre tvära och lite längre för att få en för knäppning bättre siluett  (den som är nu funkar, men är snyggare om man har koftan öppen).
  • Behålla långa ärmar, men sticka dem aningens kortare.
  • Sticka ärmslutets resår på mindre stickor (i originalet är det ju väldigt korta ärmar och då vill man inte att de sitter åt på samma sätt som vid handleden, jag hade inte en tanke på det).
  • Ta in koftan lite mer i midjan.
Leaflet fram
Leaflet fram

Jag rekommenderar mönstret; det är ett fint mönster och blad-partiet på ryggen gör det lite mer intressant än vanlig slätstickning, men det är samtidigt ett enkelt mönster som man inte behöver full fokus på. Bra prat- och TV-stickning helt enkelt. Jag är verkligen såld på Drops Lima, Drops Nepal och Drops Andes som alla har samma sammansättning men olika grovlek. Jag har garn hemma till två koftor eller tröjor till (Lima), men är ändå sugen på att passa på att handla lite till nu när det är specialpris. Kanske jag kan räkna det som frigjort utrymme nu när jag stickat upp dessa nystan Drops Lima? ;)

Detta var mitt första plagg av Cecily Glowik MacDonald, men jag är redan sugen på ett till. Kanske den här?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.