Slappstick

on
Colour affected!
Colour affected!

Semesterns första projekt var en ny Color affection. Jag köpte lite för-säkerhets-skull-garn i våras när det var rea på Drops ullgarner och tänkte att det skulle bli en bra semesterstickning; funkar bra att sticka på samtidigt som man pratar och lyssnar; en typisk slappstickning. Precis som förra gången var den smått vanebildande och ett otal ”bara ett varv till”. Den här gången blev det samma senapsgula färg som i förra sjalen, men den här gången kombinerat med en mörkare orange och en mossgrön. Jag är väldigt nöjd och sjalen är så skön. Inte så djup som den kanske skulle vara, men det gör inte så mycket. Den går att vira runt på ett antal olika sätt och den är så långsmal att det är väldigt lätt att ta på den ”som vanligt” och knyta den bakom ryggen.  Skönt framåt hösten!

Randig
Randig

Spec:
Mönster: Color affection av Veera Välimäki
Garn: Drops Alpaca
Stickor: 4 mm Addi rundsticka (favvo!)

Sjalen är stickad precis enligt mönstret. Dock gör jag mina förkortade varv enligt vad som tydligen kallas ”german short rows” (purl-to-knit och så knit-to-purl); det ger inga hål och det är ingen garn-flärp som ska plockas upp eller lämnas kvar som i övriga versioner av förkortade varv som jag har sett hittills. Dock innebär metoden att man stickar en maska längre innan man vänder eftersom man sedan inte plockar nästa och virar garnet runt den maskan. Gör man så stämmer maskantalet (jag har gjort så i andra mönster och även då stämmer maskantalet).

Lång!
Lång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.