Manchesterkjol

Orange manchesterkjol med schwung
Orange manchesterkjol med schwung

Ibland får jag en idé om ett plagg jag vill ha. Oftast är det inte helt lätt att hitta det i någon affär; kroppsform och smak överensstämmer inte alltid med utbudet. Den här gången försökte jag inte ens leta i någon affär utan gick direkt på tygaffären. Jag ville nämligen ha en a-kjol i knälängd i orange manchestertyg. Jag hittade en tjusig babycord-manchester på Tygverket. Jag ritade om ett befintligt Burda-mönster som hängt med ett bra tag och lade till raka utanpåfickor.

Jag köpte en meter tyg för att få ut min knälånga kjol, linning och utanpåfickor. Det räckte ganska precis. Jag har inte sytt i någon underkjol eftersom jag vill kunna välja hur varm den ska vara. Jag är kalasnöjd; jag har en orange höstkjol!

Kjolen igen
Kjolen igen

Och jo, den fungerar finfint i ett blåsigt Helsingborg med superbt sällskap!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.