Sheep heid!

on
Sheep heid till Fru Z
Sheep heid till Fru Z

Jag har stickat ganska många av designern Kate Davies mönster och jag gillar allihop! De är genomtänkta och alla har en historia vilket tilltalar mycket. Handarbete ses av en del  som bortkastad kvinnokraft (inte för oss som håller på förstås, oavsett kön), men för Kate verkar det vara en tankeprocess kring något som sedan uttrycks i ett mönster.

Kronformen
Kronformen

Före sommaren köpte jag äntligen Sheep heid och hade en speciell dam i åtanke. Det är vänner till familjen som föder upp gutefår och som på så sätt hjälper till att bevara en utrotningshotad fårras. Fåren är så fina och har det bra i sitt hörn av Blekinge. Vi var hos dem på besök i somras och fikade och klappade får (särskilt Miriam!). Jag köpte ett fårskinn (långhårigt och gosigt), J köpte också, både till sig själv och till present. Alla som sitter på skinnen (eller bredvid) börjar klappa dem (inklusive jag själv)! Så, vad skulle passa bättre än en fårbasker till en fåruppfödare? Jag började sticka min basker, med förhoppningen att kunna använda upp diverse slattar av garn från grundkursen i stickning på HV skola för ett par år sedan. Jag använde det mesta av mina och mammas slattar av Rauma Finullgarn, men köpte till lite Rauma och dessutom Fine Tweed (Rowan). Helt naturliga nyanser är det inte, men alla är i färgskalan vit-beige-grå-brun-svart. Jag är väldigt nöjd med baskern (men det tog timmar bara att fästa alla trådar när den var färdigstickad) och tänker återigen att Kate gör fantastiska mönster.

3 kommentarer Lägg till din

 1. Linn skriver:

  Vad mycket vackra kläder du gör! Hittade till dig efter lite googlande av ”sy tunika” vilket är vad jag ska göra i dag. Material: en gardin och ett gammalt lakan. Dansar också bollywood (i Linköping), och behöver en vit tunika till showen på lördag. Vad gör man? Syr, förstås. Att man inte har sytt kläder på 15 år eller så, spelar väl mindre roll?

  *svettigt*

  1. systerlila skriver:

   Tack! Hur har det gått med tunikan? De grejor man gör av det som finns i lådorna blir oftast bäst tycker jag, undrar varför… Hoppas dagens dansföreställning gick prima!

   1. Linn skriver:

    Jodå. Det blev två ärmar (olika långa, men vem bryr sig??), ett hål för huvudet och ett hål för underkroppen. Sådär hyfsat nöjd. I slutändan hade jag inte på mig den på showen i alla fall, den blev lite för urringad…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.