Födelsedagsvantar

on
Fugue mitten
Fugue mitten

Före sommaren köpte jag mönstret Fugue av Kate Davies. Jag har gillat mönstret sedan jag såg det på Kates blogg för länge sedan, men har inte kunnat köpa det; det fanns under lång tid bara att köpa som ett kit från Old Maiden Aunt yarns och dessa kit sålde slut fortare än man kunde få fram dem. Så jag avskrev själva mönstret och stickade annat. Men före sommaren fick jag se att mönstret nu gick att köpa på Ravelry och knappade snabbt ner det i varukorgen och mönsterbiblioteket. I somras stickade jag baskern och nu framåt hösten var det dax för vantarna.

Tre vantar
Tre vantar

Först stickade jag en vante enligt mönstret, men det blev inte bra; mitt vanliga problem med för lång tumme (tumkilsdelen) och ganska långa händer gjorde att det inte passade. Så, jag repade upp och började om. Jag använde samma mönster, men jag påbörjade tumkilen direkt efter resåren och flätan. Detta räckte finfint och vantarna passar. Tummen är lite vid, men det gör inget.

Om jag stickar de här vantarna igen kommer jag förmodligen att göra en randig tumme eftersom det blir mer jämntjockt i tumkil och tumme då. Nu är tumkilen dubbel (med det andra garnet bundet på baksidan) medans själva tummen är enkel. Vantarna är oavsett det väldigt tjusiga och de blev färdiga i tid innan kylan sätter in på riktigt, dessutom på min födelsedag! Nu har jag (för första gången?) ett matchande kit med vantar och basker, yay!

Matchat!
Matchat!

(Den stiliga reflexvanten är en julklapp från bästa mammi!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.