Produktion

on

Jag har inte skrivit på en hel evighet, det har istället blivit tid för produktion både i slutet av förra året och hittills under det här året! Mössor, vantar, väst, byxor, fler vantar, träningstunikor, sockor… Det ligger ett antal projekt i backloggen som jag inte skrivit om ännu, men eftersom bilderna från de fotosessionerna har gått upp i rök får jag börja med ett av årets alster.

Selbu modern
Selbu modern

Det är en länge efterlängtad Selbu modern. Den ska egentligen stickas i ett tunnare garn, men jag hade väldigt gott om 6/2 tvåtråding ullgarn och ville ha just en grå och antracitgrå mössa, så jag använde garn jag hade hemma. Jag stickade en Fugue tam i somras och det är lika många maskor runt om på den som på Selbu modern och den stickade jag i samma garn (men andra färger). Så, jag körde på samma stickstorlek på själva baskern (mindre stickor till själva kanten). Men jäklar så enormt mycket större den här baskern blev! Jag har läst om andra som tyckte att baskern blev alldeles för liten, det är helt klart inte ett problem för mig. Jag antar att det har med längden på själva baskern att göra, men  jag har inte räknat antalet varv. Mönstret är både gratis och lätt att få in i huvudet; det följer en rytm som min hjärna lyckades fånga upp snabbt.

Mera Selbu modern
Mera Selbu modern

Jag gjorde en liten förändring till och det var att sticka en dubbel kant. Efter att baskern blev klar plockade jag upp maskor med Drops alpacka i nederkant och stickade ett foder med alpackagarnet som jag sedan sydde fast där kanten övergår i ”baskerpåsen”. Resultatet blev en mössa som är riktigt varm runt öronen även när det blåser.

Spec:
Mönster: Selbu modern av Kate Gagnon Osborne
Stickor: 2 mm och 3 mm
Garn: Kampes 2-trådiga (6/2) i grått och antracitgrått och Drops Alpaca (grått)

Jag har hittills fått mycket nytta av baskern och är väldigt nöjd, även om den är lite i största laget. Men kul med en enorm basker också, som omväxling, och som dessutom är väldigt varm och skön; den här mössan går inte att ha på sig om det är plusgrader ute!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.