Converse-strumpor!

on

JHEDIN-20160811-1224_lowBästa Ms A fyller år i augusti! Tyvärr lyckas jag oftast missa dagen; vissa år har jag prickat rätt dag; andra år har jag varit stensäker på att det är dagen före. I år var jag lika stensäker på att det var dan efter. Jag skyller förvirringen på att hjärnan är lite extra rådbråkad precis efter semestern (om nu två veckor efter räknas som precis efter…). Men på plussidan för oss båda gillar hon att få hemgjorda textilier och jag gillar att göra dem (och på sommaren kan jag oftast hitta tiden för det också).

JHEDIN-20160811-1244_lowJag kämpade länge med dessa, definitivt längre än jag trott jag skulle göra. Det var både kul och mindre kul, klart övervägande på kul-sidan (mindre kul p.g.a. handsömnaden som inte är min grej). Men det var ett lagom stort stickprojekt att ge sig på som innefattade många moment och som verkligen gjorde om sockorna så de ser ut som skorna.

JHEDIN-20160811-1217_lowMönstret är lätt att följa om man har lite stickvana; jag rekommenderar det inte till en  nybörjare, men till en som kan basprinciperna och vill ha en utmaning kanske. Den snabbaste biten var att sticka själva bas-sockan. Sedan var det pyntvirkning och upplockning av maskor mm. Sulan görs för sig och sys på sist. Men så oerhört kul att se skon växa fram från sockan!

JHEDIN-20160811-1204_lowSnörena gjorde jag med min i-cord-kvarn som jag köpte på syfestivalen för ett drygt år sedan. Första riktiga användningsområdet för den och så skönt att slippa sticka dem för hand (även om de blev lite grövre än specat i mönstret). Det tog bara ett par minuter så var snörena klara!

JHEDIN-20160811-1238_low

Mönster: Reaverse Star Edition av Rea Jarvenpaa.
Storlek: 40
Garn: Blandade rest-sock-garner och dito 3-trådiga garner (alla ca 200m/100g).

Alla foton av bästa J!

JHEDIN-20160811-1206_low

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.