Brae

on

Den här vintern har jag hoppat på min första mysteriestickning och jäklar i min lilla låda vad kul den har varit. I augusti var jag på ullfestival i Sparreholm som arrangerades vid Båvens strand av Båvens spinnhus. Där köpte jag två härvor av deras finullgarn och det har väntat på lämplig användning. När det blev dax för mysteriestickning över jul/nyår på sticka.org åkte de fram!

Garnet är mjukt och skönt att sticka med. Det är luddigt i strukturen och tunt, lite ojämt i tjocklek, men i det här fallet med sjalen har det inte så stor betydelse.

Mönstret heter Brae och har varit årsskiftets mysteriestickning på sticka.org. Totalt har det varit 4 ledtrådar och den är en rätstickad spetssjal med inspiration från Shetland.

Jag har varit i Brae (och ska tillbaka i september!) och en sjal som påminner om ställen jag tycker om gillar jag. Det blir en extra tanke dit när jag bär den. Plagg/accessoarer som stickas under resor är extra givande att bära hemma sen eftersom jag i princip alltid påminns om platsen och resan. En extremt enkel röd sjal jag stickade för några år sen får mig alltid att tänka på lunnefåglarna på Staffa och det allmänna rundresandet på Mull.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.