Nördic knitting-parallellstickning

on

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det blev en Nördic knitting-parallellstickningsmössa för mig med (lite försenad)! På andra försöket blev den bra; först gjorde jag enligt mönstret, men kunde inte få till masktätheten alls med de minsta stickorna jag har så jag gjorde om med större stickor och en rapport mindre än specat. Då blev den prima!

Under slutet av 2015 och början av 2016 körde podden Nördic knitting en KAL som jag lärt mig bör heta parallellstickning på svenska. Jag hann inte med att vara med när ledtrådarna publicerades (höll då på med en annan parallellstickning i form av Brae på sticka.orgs hemsida). Jag skrev ut mönstret så jag kunde sticka den senare och började i början av februari.

Jag ville ha en svart-grå mössa; har inte så många sådana och tänkte att en lite mindre basker skulle passa bra. Alltså rotade jag bland restgarnerna och hittade alldeles lagom mycket Rauma finullgarn i svart och två olika gråa nyanser.

För att få till det med masktäthet och brist på toktunna stickor fick jag lov att göra om mönstret. Jag började med 140 maskor, stickade sen bara randigt på det första tvåfärgade partiet (inte resår). Eftersom jag gillar en lite längre kant som sitter över öronen gjorde jag den några varv längre. Sedan ökade jag till 180 maskor och stickade mössan över fem rapporter istället för sex st. Jag fick också plocka bort några varv på slutet för att inte få som en strut i mitten, men det beror kanske mer på att jag hade fem rapporter. Jag blockade mössan lite som en basker, enligt Helénes instruktioner.

Mössan är så fin, mönstret är väldigt tjusigt och enkelt att sticka. Det gick snabbt och var en väldigt kul stickning. Tack för det stiliga mönstret! Jag har nu en varm och jätteskön mössa som är ganska lös i delen över öronen (smidigt när man som jag har tofs rätt ofta).

De superfina får-vantarna har inte jag stickat, det har Kristina Koinberg gjort. Jag köpte dem av henne på den fantastiska Ullfestivalen i Sparreholm som arrangerades av Båvens spinnhus i slutet av augusti. Hoppas det blir av i år igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.