Mössa

on

 

Otovad jättemössa
Otovad jättemössa

Ja, så har jag alltså gjort klart en tovad mössa. Detta var mitt första tovningsprojekt och jag vet inte om det gick så bra egentligen. Att sticka jättemössan gick väldigt fort, men efter det har den legat på bänken i badrummet i en evighet. Först otovad, sedan lite tovad, sedan mer tovad och kladdig och efter det kom jag till skott med avslutet. De första tovningsförsöken med såpa gick inte så bra; jag tror helt enkelt inte att vår maskin är optimal för tovning, eller så lyckades jag inte välja det optimala tvättprogrammet. Tovningssession två blev också rätt intressant; mössan blev förvisso lite mindre, men också mycket kletigare (mysko!). Så, för att råda bot på kletigheten körde jag den i tvättstugan med vanligt tvättmedel. Kladdigheten försvann och kanske den blev något tätare och mindre. Så i kväll gjorde jag klart den. Det blev ändå ganska bra, med tanke på att detta både är första gången jag tovar något i maskin och dessutom nålfiltar resultatet. Jag använde en snutt grått förgarn till själva nålfiltningen. Förgarnet köpte jag tidigt i höstas för att jag så gärna ville klämma och känna på det (utan någon egentlig plan för vad jag skulle ha det till. Ska jag använda upp allt på nålfiltning får jag ligga i…

Tovad mössa
Tovad mössa

Annars fortsätter jag med mina grå-lila blommönstrade vantar. Igår blev jag lite deppig när jag var tvungen att repa upp en massa centimetrar eftersom jag varit för trött när jag stickat in tumtråden i vante två; två högervantar är inte att föredra. Jag är ikapp igen, men inte helt klar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.