Sokker och vantar

on

 

Sokker
Färdiga sokker

Ja, sokkerna blev klara. Om de sedan blev precis så som de borde vara är en helt annan sak. Men de har åtminstone häl och skaft! 

Mina mönsterstickade grå-lila vantar är också klara; mitt semi-antika lila Morjärvgarn verkar räcka till mycket…  Märkligt nog verkar vante två bli tajtare än vante ett när jag stickar vantar. Jag trodde att det var tvärt om; att vante ett blev tajtare för då knåpar jag och läser beskrivningen mer noga o.s.v. Så, vad är det som gör mig mer benägen att hålla hårt i garnet på vante två? Jag får öva, öva, öva… Båda vantarna är dock tajtare ock tjockare än det garn som används eftersom man ska binda garnet på ett finurligt sätt på baksidan, alltså blir vantarna ungefär dubbelt så tjocka som om de varit enfärgade.

Grå-lila mönsterstickade vantar
Grå-lila mönsterstickade vantar

 

Nuvarande projekt är två stycken, men trots det sitter jag här och fnular på fler kommande alster. Jag måste ha blivit fullständigt garngalen… Dock, det alster som jag jobbar mest på är en svart spetsstickad halsduk. Jag har aldrig spetsstickat förut och har valt det enklaste mönstret jag har kunnat hitta. Resultatet blir (hittills) vågigt med hål (på bestämda ställen…) och ganska fint.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.