En bit födelsedagskofta

on

 

Födelsedagskofta
Födelsedagskofta

Värmen slog till igen. Som vanligt helt utan förvarning (jag anser nog att det är utan förvarning när den tidigare delen av juni var ett par knappa plusgrader och ibland krävde vantar). Eva pensionär slog därmed ut i full blom och jag ägnar just nu en ansenlig mängd av min energi åt att pusta och flåsa så smått. Men det är ändå bra bra med värmen, benet mår bättre och jag kan äta betydligt mycket mer glass. 

På stickfronten blir det dock sparsamt eftersom det även i år är väldans svettigt att sitta med att antal hekto ull i knät. Jag kämpade tappert med en sjal en bit på tåget från Uppsala, men fick ge upp i höjd med Märsta. 

Men, för att ändå påvisa att det händer något finns en bild på min blivande födelsedagskofta. J gav mig en massa garn och beskrivning till den på min födelsedag förra året och nu är den alltså i produktion. Lite knepigt att sticka en tröja på tvären (det har jag inte gjort förut) eftersom det är svårt att få plats med alla maskor på stickorna. Det första vecket blev iaf fint och jag är nyfiken på hur den ska passa på min lekamen (det känns dock ganska avlägset just nu).

Viss dans-träning förekommer också. Ms A och jag har bestämt en låt, älskade J har hjälpt oss att klippa ihop den. Hittills har jag det skralt på kreativitetsfronten, men jag hoppas på ett uppsving framåt torsdag. Som tur är är Ms A betydligt mer igång med stiliga rörelser.

En kommentar Lägg till din

  1. dace skriver:

    Hej!
    Väldigt fin blogg du har! Men vet du vad? Du kan prova sticka med rundstickor utan att sticka runt. Då kanske du får plats med alla maskor att se hur projekt utvecklas, samt att det blir lättare att hålla arbete, tyngden då kommer att sitta på knä istället av hållas på händerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.