Stolpe

on

 

Stickad stolpe med CL-monogram
Stickad stolpe med CL-monogram

Helgen som var befann vi oss i djupaste Dalarna. Närmare bestämt i Malung och gjorde ett antal utstickare därifrån. Vi råkade hamna mitt i årets happenings där i trakten; Vansbrosimmet OCH dansbandsveckan. Nu var vi inte där för vare sig det ena eller det andra eftersom dansbandsmusik får min kropp att rysa på ett mindre behagligt vis och att simma väldigt långt, dessutom en del motströms, i ca 16-gradigt vatten inte är något jag ämnar bestraffa min lekamen med. Men, vi hade en trevlig helg och umgicks med vänner och vovve. 

Det regnade hela helgen med varierad intensitet, utom den korta snutt vi var på Carl Larsson-gården i Sundborn. Det var lång kö till visningen av gården och vi var bara på genomresa på vägen hem igen, så det var inte aktuellt att vänta 1,5 timme på en visning. Men, vi såg en fin Karin Larsson-utställning och såg de vackra omgivningarna, däribland den instickade stopen med Carl-Larsson-monogram.

Bildbevis på mina alster lär dröja, men två sjalar är nästan klara och som tidsfördriv under resan till Malung började jag på en löskrage (riged lace cowl) i nån sorts spetsstickning med dubbelt Alpaca-garn (återvinningen av garn från min gamla klänning fortsätter alltså). Under resan lyckades jag också öka på mitt garn-innehav med två hekto (jag är lite stolt över att det bara blev två hekto!) gammalrosa-lila som jag tänkte skulle få bli en sjal i ljuslåge-mönster så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.