Dollheid

on
Dollheid
Dollheid

Min Dollheid är klar! Och så fin! Och väldigt mjuk. Inte så elastisk som den skulle ha varit med rätt garn, men när det inte finns att få tag på och det kliar i sticka-fingrarna får man lösa problemet.

Jag tror det kommer att bli en av höstens favoriter och jag kommer att vilja sticka en till i mer elastiskt garn, dels för att den är så fin, dels för att jag vill ta reda på hur den beter sig med rätt elasticitet.

Blurry Dolheid

Nu håller jag annars på att förbereda mig inför en bilresa och har preppat en påse med ingredienser till en boleroartad axelvärmare. Den ser jag fram emot också, men sedan tror jag det är hög tid att börja fila på ett par väldigt speciella vantar.

Idag kom det ett antal trästrumpstickor med posten. Metallstickor är prima, men ibland är trästickor ändå bättre, dels för att de är lättare, dels för att garnet stannar kvar bättre på stickorna (förmodligen delvis relaterat till det första…). Så, de där vantarna lär stickas på någon av de uppsättningarna som kom med posten idag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.