Syfestivalen

on
Gårdagens inköp
Gårdagens inköp

Att vakna ganska tidigt en lördagsmorgon och känna förväntan inför att trängas med en massa människor och bli öm i fötterna… Gårdagen bjöd på höstens version av syfestivalen på Kistamässan. Jag åkte dit med min mamma och vi gick runt i flera timmar. Vi klämde på garn och letade efter mer garn i den där speciella lila-cerice färgen till mamma. Just den delen av dagen gick inte så bra, men det var ju bara en liten del. Vi gick runt bland montrarna och klämde på mjuka garner, gosade med vackra och sträva tyger, beundrade uppstickade alster och blev allmänt inspirerade. Och så köpte vi förstås en del garn… Garn från Grillby (egentligen från Estland, men då pajjar ju allitterationen…), italienska garner, sytråd, knappar och öländsk ull att tova. Och jag köpte och beställde så äntligen också min blivande symaskin! Jag längtar verkligen och hoppas den kommer hem till mig snart!

I början av veckan var jag med jobbet i Helsingfors och stickmässigt blev det en väldigt inspirerande resa när jag hittade en vacker lokal i ett gammalt vackert hus mitt i stan där de sålde allehanda hantverk blandat med allmänt krafs. Högt och lågt, dyrt och billigt om vartannat. Men det fanns gott om fina stickade saker och mycket att inspireras av!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.