Piper

on
Gul och grön Piper på M
Gul och grön Piper på M

Jag har gjort två Piper. Jag såg mönstret tidigare i höstas på twist collective och tänkte att jag ville göra en till min mamma och en till mig. Det finns dock en överhängande risk att jag gör flera! Mammis Piper är gul med gröna paspoalartade sektioner, min är grafit- och ljusgrå. I onsdags träffades mammi och jag och hade en eftermiddag på stan. Vi pratade, promenerade (eller snarare halkade), åt, handlade (ganska mycket) te, hittade ett mycket mysigt fik och bytte saker med varandra. Jag hade stickat en Piper och ett par lovikkavantar åt henne, hon hade med mängder med handkräm och annan smet till mig (stora delar av min lekamen antar reptilstatus vid minusgrader och i år är värsta året hittills).

Grå och annan grå Piper. Värmer örat skönt!
Grå och annan grå Piper. Värmer örat skönt!

Mitt jul/nyårsprojekt har dock blivit försenat. Uggletröjan som jag tänker sticka bara för att jag är så jäkla sugen (och behöver en snygg och varm tröja mitt i vargavintern) får vänta dryga två dagar till. Jag har endast kassa rundstickor nr 6 och ingen 6,5:a alls. Jag har ett Addi stickset (bra stickor enligt mig), men den ena stickan nr 6 vill inte klicka på alls. Efter ihärdiga försök var det bara att inse att den ena är paj. Så om möjligt tänkte jag besöka Bästa Garnaffären i morgon eller också någon mer lokal förmåga på måndag och införskaffa dessa båda.

I väntan på rätt rundstickor ägnar jag mig åt en försökskanin-Damson i lite knepigt sockgarn (skön kvalité men knepig färgsättning). Den är snart slut, men jag har ett eget vant-projekt på lut också för att jag har en bra idé och för att jag vill tära lite på garnlagret i mitt pysselskåp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.