Tvåändsstickning

on
Mor och dotter tvåändsstickar
Mor och dotter tvåändsstickar

Helgen som gick spenderade jag med trassliga nystan i Tumba-trakten: Jag begick tvåändsstickningsdebut på en tvåändsstickningskurs på Hågelbyparken med Majken Zackrisson. Första kvällen gick för min del mest åt till att lära mig lägga upp och sticka räta maskor men till allra största del att nysta ett hekto garn… Jag lyckades välja den trassligaste av trassliga härvor som tog en evinnerlig tid att reda ut.

På lördagen var allt nystat och klart och jag satte igång med mina vantar. Färgerna jag valde på fredagen var konstigt nog lime och petrol. Mammi anslöt på lördagen och sedan stickade vi för glatta livet.

Garner och prover i Hågelby
Garner och prover i Hågelby

Härliga Majken lärde oss det vi nybörjare behövde för att komma igång och hjälpte oss eftersom. jag förstår verkligen vad alla menar; det är lättast att lära sig från någon som kan. Att läsa sig till rätt metod i böcker undrar jag om jag hade klarat. Det var ett trevligt gäng som pratade och stickade ihop (och drack många liter kaffe och te…). När sista timmen av kursen tagit slut hade jag lyckats åstadkomma både fläta, midja och lite mönsterstickning på min ena vante! Nu har jag börjat på vante två för att åstadkomma ett par kusinvantar… Det är långsamt, det är trassligt, det är kul!

Tack Ingrid för skjutsen och tack alla andra för trevligt sällskap, hjälp och inspiration!

Uggletröjan är väldigt pösig i ryggen; antingen ska jag ha ett par extra rattar i bak eller ett par betydligt mycket mer välutvecklade skulderblad än vad jag har. Får se hur det bli efter blockning… Min nästa version (det lär bli en nästa…) kommer att få ärmarna placerade längre bak. Mönstret var gratis, men efter en massa problem har hittepåerskan bestämt sig för att ta en symbolisk summa för mönstret…

Bollykjolen i lila har visat sig vara bollykjolen från helvetet… Tyget måste vara felvävt på ett väldigt konstigt sätt; inget stämmer och varken mammi (som gjorde sitt bästa för att hjälpa mig att få den rak) eller jag har sett nåt liknande. Efter 1,5 timme med mig vändandes runt på en stol och mammi klippandes gav vi upp och  bestämde att de får duga. Den är inte bandkantad än, jag bävar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.