Långsamt

on
Tvåändsstickade vantar
Tvåändsstickade vantar

En veckas otäck förkylning verkar gå mot sitt slut. Eller ja, veckan gör det ju oavsett, men det verkar som om febern också är borta och jag är mycket piggare (även om själva näsan ännu inte fattat sitt eget bästa och slutat bete sig som en kran). En vecka med ganska hög feber innebär för mig stor trötthet och jag har knappast stickat massor. Men, en del har det blivit. Och jag gillar fortfarande konceptet att sticka när jag är sjuk; det är så lätt att bara lägga ifrån sig projektet när man blir alltför matt och bara sova istället.

Mina tvåändsstickade vantar går framåt. Nu är det tumkilsökning på gång och det ser knepigt ut. Jag har hittat ett häfte om tvåändsstickning som jag har beställt och inväntar med posten. Jag ville dock gärna ha ett häfte till, men jag antar att det är bäst att börja med ett och sedan se hur det går. Dessutom ska ju Den Bästa Tvåändsstickningsboken komma ut framåt hösten (från ICAs bokförlag vill jag minnas att Annika sade), så då kommer jag säkerligen att köpa en sådan också. Kan man få för många stickböcker? Öppna stickbibliotek kanske?

Jag har också avancerat en bit på min födelsedagskofta. Första ärmen är numera klar och den andra har kommit nästan halvvägs. Inte så illa! Hoppas den kommer passa prima, modellen är bra för min lekamen, nu är det bara ärmarna jag är lite orolig för…

Jag har gjort ett par nya lovikkavantar till min systerdotter också. Dessa kan jag sticka i sömnen och definitivt när jag har hög feber. Så, igår kväll satte jag i fleece-fodret så de är helt klara tills idag. Allrakäraste syster kommer på besök idag och vi ska gå på konsert (DM i globen). Kul!

Vad gäller mina stickprojekt har jag kommit fram till att jag ska försöka ta mig igenom de ofärdiga projekten som ligger innan jag kör på med nån nytt. De är inte många; det är födelsedagskoftan och ett par mönsterstickade vantar.De vantarna trodde jag att jag skulle göra klart i somras, men så blev det uppenbarligen inte. Mönstret stämde dåligt (vilket är otroligt i sig med tanke på att det är rak tumme); antalet maskor som skulle läggas upp stämde inte med diagrammet och tumhålet satt ungefär i höjd med handleden.

Mönsterkonstruktion?
Mönsterkonstruktion?

Jag har fått fixa till det och nu är jag inte längre säker på att garnet kommer att räcka. Så, kanske det blir till att pausa en bit upp och göra vante två lika långt och vara beredd på att använda annat 8/2-garn till de sista bitarna.

På syfronten har inte mycket hänt, men innan jag blev sjuk konstruerande vän A och jag ett danstopsmönster på ett ytterst lekmannamässigt vis (offra en top som ändå skulle kastas, tejpa in min top och torso och så rita loss vettigt mönster på tejpen). Dock tror jag att jag måste fiffa till ärmen på nåt vis, den verkar inte bli bra för att röra sig i. Alltså återstår en del fix innan mönstret är riktigt bra. Men såhär nära en bra danstop har jag inte varit hittills!

.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.