På det tredje

on

Idag är det ettårig bröllopsdag. Det ska firas loss kring detta senare idag, men hittills har jag alldeles på egen hand försökt fira det medelst garnshopping och lite annat. Jag började storstilat med att handla 15 meter guldresår (viktig ingrediens till mina danstoppar i knallfärgad velour), därefter lite kryddigt te och en liter vitaminer.

Grön Nepal eller bolly-grönt?
Grön Nepal

Men sedan blev det knepigt. Allt gick i en rasande fart eftersom jag uppenbarligen inte är jätteförtjust i att gå på stan (kan ha nåt med alla isblock som rasar ner från hustaken att göra förstås) men när jag kom in på garnjaktspåret blev det stopp i shoppingen. Först till Marias garn, men där var fullt med folk som firade butikens 4-årsjubileum och det gick inte att komma fram till garnerna alls. Alltså åkte jag mot Odenplan och Ljungqvists garn. Där hittade jag fas ett i min garnjakt; ett nystan ljusgrå alpaca till min födelsedagskofta. Det garnet jag har kommer inte att räcka och jag vill inte sticka på för att sedan tvingas stanna för att garnet tar slut. Då misstänker jag att jag kommer av mig med den stickningen igen (inte bra då jag bara har en knapp halv ärm kvar). Men de hade fortfarande inte fått in garnet som var den stora delen av jakten; nya Drops Nepal.

När jag halkade ner i tunnelbanan igen kom tåget mot Hässelby åkande och jag tänkte att vafan jag åker till St Eriksplan och kollar om Stickbutiken har fått in Nepal. Väl där pratade en stund med kvinnan i affären och de hade faktiskt fått hem garnet dagen före. Så jag köpte massor. Tanken är att det ska bli en uggletröja av garnet, lite moddad den här gången och förhoppningsvis bättre anpassad till min ryggstorlek. Jag har ju köpt ett nytt kit med rundstickor också som jag tänkte testa till den tröjan. Jag längtar! Garnet Nepal verkar fantastiskt bra för en uggletröja. Gosigheten från alpacka, men med spänsten från ull. Det blev en massa nystan i grönt, ett par extra också eftersom jag tänkte prestera en matchande basker. Hm, det måste ju vara ok med avsteg från garnköpstoppet när det är bröllopsdag…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.