Brandgula patiala salwar(ish)

Patiala salwar(ish)
Patiala salwar(ish)

Dagen har gått åt till syjunta. Ms A kom vid 11-tiden och sedan ägnade vi oss åt att få ihop var sitt par fluffbrallor typ patiala salwar. Vi körde på ett hopkok av ett antal tutorials på nätet och fick till sist ihop det mönster som blev våra brandgula skapelser (till blandade toner bl.a. innefattande Joy Division och Dulha Mil Gaya…). De ser riktigt stiliga ut! Det är lite knepigt med kilen som är i grenen, men om man bara minskar den blir resultatet markant bättre. Det återstår en del arbete för att få till det optimala mönstret. Och för mig som har en stor rumpa blir det nog allra bäst om man har ett 150 cm brett tyg (det vi använde idag är 110 cm brett).

Salwar igen
Salwar igen

Om man har ett bredare räcker tyget till fler veck, förmodligen precis runt förbi höften. Både Ms A och jag blev förvånade över hur proffsiga de färdiga tingestarna faktiskt ser ut! Det lär blir fler såna här byxor och de lär gå snabbare att göra (för min del blev det en hel del sprättande idag som till sist ändå utmynnade i samma ihopsättning som det var från början…). Bilderna här är inte de bästa, men med tanke på att vi var trötta och hade begränsad tillgång till stilig bakgrund får de duga. Tack Ms A för en jättebra dag!

På stick-fronten växer det nu ut en tumme på Sicksack-vantarna, men inte helt förvånande stämmer inte mönstret för tummen heller. Så, nu kör jag fritt, d.v.s. följer det mönster som är på vanten vilket gör själva tummen så osynlig som möjligt när den ligger platt emot handflatan. Jag misstänker starkt att jag också kommer att behöva förlänga tummen betydligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.