Indo deux

on
Bästa bandet
Bästa bandet

Så har jag för andra gången sett en konsert med Indochine! Förra helgen var Bästa J och jag på Belgienbesök och njöt av god choklad, minst lika goda vänner och en underbar konsert.

Fredagen 26/3 åkte vi från Gent till Bryssel för att strosa runt och för att gå på den sedan över ett år inplanerade konserten med Indochine på Vorst National (Forest National). På bandets begäran fanns bara ett biljettpris och fri placering. Vi valde platser högst upp under taket. Varmt, men man såg väldigt bra (vilket visade sig vara bra då deras enorma backdrops rullade ner…).

Och hur beskriver jag denna upplevelse vettigt? Senaste skivan har jag ingen koll på, men under konserten spelade de en hel del bra låtar från den. De äldre (från Alice & June och bakåt) kan jag bra… Det är helt underbart att sitta i en jätte-arena med en tusentals människor som är lika Indo-frälsta som jag själv och få avnjuta dessa proffs. Det kräver sitt band att under en konsert på ett sånt ställe kunna växla blixtsnabbt mellan arena-rock och intim-konsert!

Lite kort och osorterat: Det var nog den längsta konsert jag har varit på (dryga 2,5 h) och att orka hålla den energin så länge är i sig imponerande. Att göra det med genomgående bra röst är en än större bedrift. Enda nackdelen som jag såg det var att det var ett lite för mycket medleys i mitten (har man så många låtar att välja bland så kanske det med åren blir ofrånkomligt förstås). Nicolas röst är i mina öron fantastisk och när han klämmer i i sitt bästa röstläge ställer sig armhåren rakt upp. När han med sagda röst sjöng min mest trösterika sång blev ögat lite blött. Produktionen i sig var enligt samtliga sinnen strålande; just med tanke på de snabba växlingarna mellan bombastiskt och intimt, olika tempo, bra användning av deras fem gigantiska backdrops (ibland hela, ibland delar av dem, ibland inget alls). Lite för hög bas, men i övrigt bra ljud. Jag tror dock att vi var de enda på hela arenan som hade öronpropar… Och om jag är snäll: Nicola har en egen dansstil. Men å, en alldeles underbar upplevelse och jo, jag blir fortfarande omtumlad av en underbar konsert!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.