Blå-bolly

Elevshowerna närmar sig och planen är att ha en ny dress klar. Den här gången kanske jag t.o.m. lyckas använda den när det är elevshow (så blev det ju inte förra gången)!

Igår funderade jag en hel del på hur fan jag tänkte när jag bestämde att jag skulle göra en blå vådkjol. Jag klippte till och trestegs-sicksackade alla delar i fredags (J-foten är underbar!). Igår sydde jag ihop den. Det tig tid, massor med tid eftersom rynk-pressarfoten är allmänt kass. Den beter sig olika (=rynkar olika) beroende på steglängd, tyg och dagsform. Jag gjorde en massa provbitar, räknade o.s.v., men till ingen nytta. Det hela slutade med en kombination av rynk-fots-användande och manuell rynkning (och många fula ord). Efter ett antal timmar fick jag ihop alla våderna och sedan gav jag mig i kast med linningen. Jag ritade av den från en befintlig kjol, men gjorde den lite större. Märkligt nog blev resultatet mindre! Jag kan fortfarande ha kjolen, men den är lite kortare än jag tänkte. Dock, linningen var kul att göra! Jag gick loss ordentligt och sydde på smala guldband, guld-paljettband och dekorsömmar med guldtråd! Det blev riktigt fint och väldigt blingigt. :) Min tanke var att fålla kjolen och sedan använda ett smalt guldband ovanpå fållen, men nu blir det inte så; nu får det bil traditionellt guldband med bara trestegs-sick-sack under/i.

Jag hoppas dock på lite enklare hantering av toppen; jag har en tygsnutt som passar perfekt i färg, men som bör vara lite lättare att hantera än ett bomullstyg med chiffong  fastsytt på. Jag har nästan gjort klart en test-top i bomull + chiffong och det gick riktigt bra, så det finns hopp för en blå sån så  småningom. Men nu tänker jag försöka vara effektiv och få till en hyfsat stilig topp ganska snabbt. Hoppas det funkar!

Men det mest bisarra av allt är att Ms A och jag kan ha samma storlek på danstop! Vi har ganska olika kroppar (vi har olika storlek på armar, under bysten och i kuporna), men på såt sätt funkar det bra med samma storlek. Ett stort mysterium, som dock underlättar en del vid den påtänkta sommarsömnaden.

Och i afton har jag varit på bio och sett nåt som bara kan beskrivas som bolly-buskis… Bitvis väldigt kul och allt som ger mig hjärtliga (oavsett om det är enkla eller komplicerade) skratt en söndagskväll är av godo!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.