Blå choli

Blå kjol och choli
Blå kjol och choli

Jag är sjuk. Jag har lyckats tajma det perfekt också; blev sjuk i tisdags kväll och onsdag och torsdag gick på ren vilja (och ibumetin och mystiska men synnerligen effektiva och lite läskiga hals-onts-dödaren Mucoangin)…); jag var tvungen att hålla en ganska lång presentation i torsdags. Igår var jag så hemma i totalapatiskt läge framför TVn (som vanligt inget att se trots en myriad av kanaler att välja på). Så det blev DVD. Den taskiga tajmingen innebär också att dansträningen påverkas såtillvida att det inte blir nåt alls. Jag skulle verkligen behöva träna på de tre koreografierna, men det får vänta.

Nåväl, idag är jag lite piggare; inte apatisk, men knappast frisk. I omgångar har jag därför umgåtts med min symaskin. Kan jag inte träna får jag jobba på det jag kan inför elevshowerna, d.v.s. kläderna.

Min blå choli som ska användas till den blåa kjolen börjar bli klar. Jag behöver dock hjälp med att prova in ryggpartiet innan jag syr fast de förberedda knytbanden. Hoppas Ms A kan hjälpa mig med det, för trots att Madame Coco är finfin och till stor hjälp behöver jag ändå prova en del grejor på mig själv…

Detaljer
Detaljer

Cholin är inte sydd i samma tyg som kjolen. Tanken är att jag ska göra en top i samma tyg så småningom, men det kommer att ta lite längre tid eftersom jag noga måste trestegs-sicksacka ihop varje mönsterdel. Jag har sytt en toile-variant i samma sorts tyg och det gick ganska bra, men nu hade jag turligt nog en bit av nåt polyesterartat tyg med bra fall i (har en klänning av samma tyg) som är i nästan samma nyans. Det är väldigt liten färgskillnad mellan dem och med mellanrummet mellan kjolen och cholin syns det knappast alls. Det var lite besvärligt att bandkanta, men den svåraste bandkantningen återstår: hålet i ryggen. Hoppas det kommer funka bra. Jag funderar också på att sy på guldpaljettband runt hålet i ryggen. Jag pyntade även cholin på liknande sätt som linningen på kjolen; samma pyntsöm och guldpaljettband. Jag testade dock ett annat sätt att sy fast paljettbandet på och kan konstatera att bred sicksack fungerar absolut bäst (mycket bättre än raksöm). Risken för att paljetterna fastnar i varandra och vänder runt blev betydligt mindre. Bra att veta till nästa gång.

På det hela taget är jag mycket nöjd hittills, hoppas bara att resten av ryggpartiet går bra. Jag har förberett och sytt knytband, så när väl allt är utmätt och iordningfixat är det bara att sy på knytbanden sen. Vad gäller kjolen ska jag ordna en kort underkjol till den. Och så ska jag klippa till och sy blåa churidar.

På stickfronten har jag sytt ihop födelsedagskoftan och konstaterat att jag antinen får göra nåt radikalt med ärmarna eller odla orangutangarmar, för det blir knepigt. Synd. Jag blev lite less när jag upptäclte det, men det är inte mycket att göra åt saken. Kanske bara vika in de nedersta 5 centimetrarna och göra nåt? Dra i resår och få en liten puff nederst? Jag funderar vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.