Post-semester

on

Eller egentligen är det väl ett par timmar kvar av min semester… Imorgon är det jobb igen och jag ser inte fram emot att stiga upp i ottan. Semestern i år spenderades först här hemma med diverse sy-relaterade projekt, sedan i Blekinge och efter det på Öland. Träffat vänner och bekanta, vänner till familjen som jag inte träffat på många år och ett alldeles för kort besök i Ms E med sambos och sons hus i Motala, lyssnat på tystnad och tankar, stick-mediterat. Skönt att åka iväg, men också skönt att vara tillbaka hemma. Och det är skönt att trivas i sitt hemma!

Min stick-relaterade sommarledighet har bjudit på små halvhemliga ullprojekt (mer om dem en annan gång) samt två sjalar. En är färdig och inväntar kvällens tvättid då Den Gigantiska Handuken/Badfilten ska bli tvättad och klar att använda för sjalblockningen. Det är en Revontuli (Ravelry-länk) i Evilla 6/2 (blå-lila nyanser, inhandlat på en syfestival) som ska bli lite mjukare och mer tydlig i formen. En väldigt bra bil-och-semesterstickning (mindless!) som liksom rullar på av sig själv. Skönt när man har andra funderingar i huvudet.

Den andra (tämligen nypåbörjade) sjalen är en till Citron (Ravelry-länk) i Malabrigo Lace (Emerald 135). Så underbart mjuk och säkert bra om några veckor när jag antar att vädret blir ofrånkomligt kyligare (med fördelen att man kan kränga på fler ulliga persedlar på sin lekamen utan att drabbas av svettingar i storformat).

Nu är dock tanken att jag nu (idag!) ska ta tag i projektet med födelsedagskoftan… Den är ihopsydd och väntar ju bara på påsyende av knappar (som är inköpta) och uppläggning av orangutangärm (om jag inte vill tänja ut mina befintliga kroppsdelar å det grövsta, och ännu så länge vill jag det med bestämdhet INTE!). Kanske en födelsedagskofta kan bli klar innan kvällen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.