Blå träningstunika med pynt

on
Blå träningstunika
Blå träningstunika

För ett tag sedan (jag tror t.o.m. att det var i somras) beställde jag ett gäng mönster varav ett på en tunika och klänning (New look 6803). Nu har jag äntligen test-sytt en tunika och jag gillar resultatet! Kanske inte redo för att göra en blingig och fin tunika, men i dagsläget är jag i halvdesperat behov av träningstunikor, så det passar finfint att göra ett par under upplärningsfasen.

Prickig dupatta och grön pyntsöm
Prickig dupatta och grön pyntsöm

Hittills har jag moddat mönstret på följande sätt: Gjort någon sorts blandning mellan modell C och D; lång som en klänning, men med längre ärm än modell C och ärmen är sedan moddad för att inte vara vid (den går ner till armbågen ungefär så jag har kortat av den en bit också). Det infällda stycket runt halsen har jag bara sytt som en infodring (ganska pillig detalj att få till för mig!). För att ordna plats åt rumpan har jag en storlek ned till midjan ungefär för att sedan öka på (okontrollerat?) till en större storlek så att höfter och rumpa får plats. Efter det fungerade framstycket finfint, men bakstycket var sådär; jag sydde därför två inprovningar i bak för att det inte ska flaxa så mycket i midjan. Madame Coco fick vara med när jag nålade inprovningarna, men på nästa ska jag dra ut dem längre uppåt. Tunikan är egentligen tänkt att sitta löst, men jag gillar den lite mer figursydd (om än inte tajt). Sedan har jag använt en av maskinens pyntsömmar för att dekorera kanterna.

På det hela taget är jag nöjd. Tyget är egentligen kanske lite för tjockt för att användas som tunika, men jag tror det blir mycket mjukare med ökad användning. Så, dax att dansa! Hadippa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.