Röd träningstunika

Röd träningstunika, rätt och slätt
Röd träningstunika, rätt och slätt

Efter den blåa blev det alltså en röd (i samma tyg som en träningskjol). Aningens moddad, men mer moddande behövs. Jag har på denna gjort infodringen i halsen kortare från början (bra då jag inte är överdrivet sugen på att exponera både rattar och BH i träningssammanhang). Till nästa ska jag göra följande:

  • Ha lite mer sömsmån mitt bak så att jag kan få till dragkedjan bra (denna blev ganska bra, men det var lite väl tajt om utrymmet).
  • Inte dra ut inprovningarna i bak fullt så högt upp (tunikan sitter som en smäck i bak, men gör vissa armrörelser lite svåra p.g.a. tveksam rörelsevidd, detta kan tänkas bli bättre när den töjer sig lite också, vi får väl se).
  • Sy en liten flärp med en tryck-knapp högst upp och inte en hyska + hake (hakar loss sig).
  • Göra ärmen längre.

Kanske redo för en blingigare variant snart? Vill göra en mer fyrkantig ringning också…

Pekfingerdans
Pekfingerdans

Under jul- och nyårsledigheten har det hittills blivit två träningstunikor och ett par byxor, ganska ok. Brallorna är högst ordinära och inte på nåt sätt perfekta, men vill man inte ha slimmade brallor (=tajts som försöker se ut som brallor fast de är just tajts) så får man liksom lov att sy sina egna, så enkelt är det. Alternativet verkar vara att skulptera om kroppen totalt (medelst kirurgi får jag anta; jag har ju sedan 12-årsåldern haft samma form, bara i lite olika storlek…) och det känns måttligt skoj.

Utöver syprojekten så kör jag vidare med min Tephra pullover. Jag har kommit en bit förbi midjan och ska sen ge mig på ärmarna. Yay! DROPS Lima passar verkligen bra till tröjan, men den verkar bli lite mindre tajt än den ska vara (trots att stickfastheten stämmer!). Får se hur jag ska lösa det, det kanske bara blir så att jag får en tröja med lite mer lös passform?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.