Varmaste mössan i Svealand

Varmaste mössan i Svealand!
Varmaste mössan i Svealand!

Med mina mått mätt så är det garanterat svinkallt när det är 18 minusgrader och det blåser. När jag gick hem från spårvagnen onsdagen före jul iförd den tämligen omatchade kombinationen termobralla, tantduffel, basker och underbara och fodrade lovikka (modell engelsk konfekt) och det blåste så ögonen tårades samtidigt som det då blev så kallt att det var svårt att andas så tänkte jag att jag verkligen måste fixa en varmare mössa. Visst min svarta basker är tät som sig bör, men står inte emot snålblåst från sidan vidare bra.

Jag letade runt och i en nyligen inköpt stickbok fanns ett mönster att pröva (samtidigt som jag jobbade upp en del av garninnehavet). Boken heter Modern top-down knitting av Kristina McGowan och modellen heter Subway hat (Ravelry-länk). Mössmodellen är som en hätta, men jag har moddat den lite. Lite färre varv mellan ökningarna o början och en del minskningar på slutet (för att få den att sluta tätt runt huvudet). Hättan stickade jag i DROPS Eskimo (överbliven gråblå sedan jag stickade en halsduk (tror jag) förra eller förrförra året). Hättan har jag sedan fodrat med fleece. Eftersom man stickar med bamsetjockt garn på lite för garnet för klena stickor (6,5 mm) så blir det en tjock hätta som sedan blir ännu tjockare och gosigare med fleece.

Jag tror att det kommer att bli som med mina fleece-fodrade lovikka: Användes endast då temperaturen tar sig ner till nivån under 10 minusgrader (eller det är allmän vinter med vindar i stormstyrka). Hoppas den kommer att värma mig  lika bra som mina lovikka. Och jag väntar och längtar efter att nya DROPS Andes ska släppas, jag tror det kommer bli en ännu bättre hätta i det garnet!

Såhär i juldagarna har jag också handlat en extra julklapp till mig själv: För-beställning av Ysoldas kommande bok! Jag valde att enbart handla den elektroniska varianten eftersom den tryckta kommer att skeppas från USA vilket innebär dyra fraktkostnader och tull. Då skriver jag hellre ut det jag själv vill ha!

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.