Owls II

Ugglor!
Ugglor!

Uggletröja nr. 2 är färdig! En för mig ganska snabb stickning (lätt hänt då man använder grovt garn och tjocka stickor). Jag är än så länge väldigt nöjd med den. Jag lär behöva den ett tag till framöver eftersom vintern verkar ha bestämt sig för att stanna kvar ett bra tag till.

Spec:

Mönster: Kate Davies O w l s!

Drops Andes, grågrön färg (nr 7810), nästan 7 nystan.

Jag har struntat i förkortade varv/short rows och det verkar som om det funkar bäst så för min figur. Bara att försöka komma ihåg i framtiden…

Uggletröja
Uggletröja

Jag har stickat den åt fel håll; uppifrån och ner istället för nerifrån och upp som det står i mönstret. Lite pyssligt med omräkningar ibland, men det har funkat ok. Bara man inte försöker göra det när man är aptrött… För mig är det lättare att prova så. Jag började minskningarna ner mot midjan tidigare än i beskrivningen (jag har en kort torso) och har ökat mer än mönstret föreskriver för höfterna eftersom de kräver mer utrymme. Knapparna/ögonen köpte jag på syfestivalen förra gången med just en tanke om att sy fast dem på en uggletröja nån gång i framtiden.

Min förra owls blev inte alls bra. Det blev för mycket tyg i bak och för att kunna få den att passa hade jag mer eller mindre behövt skaffa ett par extra rattar i bak. Den här gången blev det alltså mycket bättre passform och ännu bättre eftersom garnet är alldeles underbart och mjukt!

2 kommentarer Lägg till din

  1. amanda skriver:

    vad hade du för strl på stickorna?

    1. systerlila skriver:

      Glömde visst skriva det. Jag hade 6 mm stickor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.