Födelsedagskofta!

Födelsedagskofta
Födelsedagskofta

På min födelsedag 2008 fick jag mönster och garn till en fin kofta av älskade J. Jag fick också medlemskap i sticka.org! Finfina presenter. Dock tog det ett tag för mig att komma igång med stickningen, andra projekt samt lite stor-projekt-skräck. Under sommaren 2009 kom jag dock igång. Det var långsam stickning så i omgångar lade jag undan den för att få omväxling. Till slut blev koftan klar, nån gång i februari 2010. Men det var inte kul; när delarna var tvättade och skulle blockas hade de olika delarna blivit gigantiska. Jag lade därför inte ner någon möda på att sy ihop den snyggt. När allt var klart blev jag deppig och lade undan den i väntan på nåt vettigt sätt att fixa till den. Hela koftan blev lite för rymlig och ärmarna blev löjligt långa. Orangutangärmskoftan!

Fixad orangutangärm
Fixad orangutangärm

Under senaste stick-helgen på HV höll vi på med montering och jag passade därför på att fråga hur jag skulle fixa till ärmarna. Efter lite diskuterande bestämde jag att jag skulle sprätta upp ärmen nertill och sedan maska av med en i-snodd.

Sagt och gjort, jag kapade av ca 12 cm och sedan stickade jag i-snodd med det mörkare garnet och det blev väldigt bra! Tyvärr glömde jag bort att fota ärmen innan jag fixade den… Ärmen är fortfarande lång, men det passar att ha den ganska lång tycker jag. Nu har jag använt den en gång och det funkar riktigt ok med koftan öppen till ett par blåa jeans och en svart tröja till!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.