Test-kjol

on

Jag trodde jag skulle ägna lördagen åt att umgås med min symaskin, men så blev det inte riktigt. Jag mätte mönster, ritade om lite och klippte ut pappersmönstret. Efter lite pusslande hittade jag ett vettigt sätt (bästa?) att få ut mönsterdelarna på mitt test-tyg; ett blått polyesterblandat bomullstyg (med rätt mycket polyester). Jag har gjort kjolen längre och tänkte dessutom försöka mig på en svängd linning (mönstret har ingen linning alls, bara en infodring). Allt detta tog längre tid än jag hade tänkt mig så jag hann inte sy nåt alls. Jag skyller på trötthet efter att vår väckarklocka med egen personlighet hade väckt mig kl 06.20 trots att den var avstängd (den gör så ibland, vid varierade tillfällen på dygnet, oavsett om klockan är inställd på att ringa eller inte…). Så, nu återstår ihopknåpandet; hoppas det ska funka bra.

Detta ska alltså bli min test-kjol inför den röda dans-dräkten. Tanken är att det ska bli en fullt användbar kjol för civilt bruk. Hoppas den kommer att passa! Dessutom blir den något sorts test på om jag ska ha linning eller inte; jag har inte lyckats bestämma det ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.