Uppsamlingshelg på HV

Förra helgen var det lite omvänt: Näst sista kurshelgen gjorde vi det sista momentet. Orsaken till detta är att vår lärare inte skulle kunna vara på plats under sista kurstillfället och då bestämdes att vår vikarie Sanna kör tvåändsstickningen sista helgen och Annkristin körde uppsamlingen under sista helgen i mars.

Vi tryckte ihop så mycket vi kunde på lördagen med tumkilar och knapphål. Det årliga öppet-hus på HV pågick under helgen och det kryllade av folk. Intresset för hantverk verkar minst sagt stort. Allra högst upp i huset ligger HVs atelje. Där är det aldrig öppet annars, men i lördags kunde man gå upp och titta. Vackra lokaler, enorma vävstolar och ett ljusflöde som gjorde att allt kändes ännu mer inspirerande. Kul att se alla elevers alster och inspirerande att kunna klämma och känna på alla olika projekt från sydda kläder till experimentell vävning (ett projekt var en hatt vävd av hopfogade marianne-papper (ja, godiset!). Kanske man ökar i rondör av ett sånt projekt?).

På söndagen blev det minst lika späckat och kul med en Estnisk dag: en variant på näverstickning, flätuppläggning och vertikal fläta. Jättekul och lärorikt. Nu vill jag bara sticka vantar med snajdig uppläggning och pynt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.