Blå testkjol

on
Blå testkjol
Blå testkjol

Den blåa test-kjolen artar sig bra! Under min lyxigt lediga måndag för ett par veckor sedan sicksackade jag och sydde ihop den. Det tog några timmar, mest p.g.a. letande efter vettigt vliseline till linningen och sedan ta det jag hittade (lite för styvt).  Jag fick ta in lite extra i midjan och improvisera vid dragkedjan (lite för styvt vliseline som sagt). Men det gick att få ihop och den sitter som en smäck!

Linningen gjorde jag en pynt-söm på, men det blev inget snyggt invik av linningen på insidan eftersom det blev för tjockt. Ms A hjälpte mig att puff-puffa den. Sedan var det sicksackande av nederkant och medelst bandvagnen sy på svart satinband; nu har jag en djupblå kjol med svarta detaljer!

Hoppas allt kommer att funka finfint när jag ger mig på den röda kjolen. Som det känns nu kommer jag att göra en likadan d.v.s. med linning. Jag tror det blir bäst att sy på det fina röda, breda bandet då.

När det var öppet hus på HV fick jag en idé om hur jag kan få till bandet på den röda fint i midjan. Återstår alltså att testa, men det lär dröja ett par helger innan jag hinner klippa till den röda kjolen.  Det är inte ett komplicerat mönster, men den lär ta ett tag att sy; dubbla kjolar och många meter att sicksacka och banda…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.