Ishbel

on
Ishbel
Ishbel

Medans jag väntar på Ysoldas nya bok (lite försenad) tänkte jag att det vore en bra idé att matcha min Ishbel-basker med en lika snajdig sjal. Alltså: Ishbel. Jag stickade den av samma garn som baskern; ett mycket mjukt vanligt 2-tr ullgarn från Vartofta.

Jag gjorde den slätstickade sektionen för en stor sjal, men den spetsstickade sektionen för en liten; alltså en mittemellan-sjal. Jag stickade alltså spetssektionerrna enligt följande: A, B, A, C, D och E.

Mera Ishbel
Mera Ishbel

Jag är väldigt nöjd, sjalen var en lagom komplicerad spetsstickning och när hela sjalen inte är i spets blir den också lite stadigare (hjälps också upp av ett lite tjockare garn förstås). Den var också lätt att blocka med mina nya pusselbitar som upptog nästan hela golvet i mitt lekrum.

Nu ska jag bara använda in den så att den bli ännu mjukare!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.