Tvåändsstickar!

on
Tvåändsstickade tumvantar i petrol/lime
Tvåändsstickade tumvantar i petrol/lime

Systerlila tvåändsstickar! Sista helgen på HV (d.v.s. första helgen i april) hade vi tvåändsstickning med Sanna och det var så kul! Vi gjorde en liten provlapp (så långt vi hann med) och jag tog också med mig mina påbörjade vantar i petrol/lime från kursen med Majken Z i januari 2010.

Det blev många lärdomar och nu ska jag verkligen anstränga mig för att inte glömma bort hur man gör (även med uppläggningen…), jag vill inte glömma igen.

Några aha-uppleverlser:

  • Man kan tvåänssticka på flera sätt. Majken och Sanna stickar olika, men för att inte göra vantarna vinda stickar jag klart dem på Majken-vis. Sen får jag sticka mer på Sanna-sättet också och känna efter vilket jag gillar bäst. Jag tror att de flesta böcker förordar Sannas stil, men det har ju egentligen mindre betydelse för resultatet (tror jag iaf).
  • Man kan göra jättefina mönster med två färger och djupmaskor. Det hann vi inte med att träna på i januari förra året. Jag är verkligen sugen på att göra ett par vantar med den tekniken!
  • Det känns som om det går snabbare nu än i januari 2010. Ett varv tar kortare tid att göra klart och känns inte så plågsamt långsamt. Har jag fått till en bättre teknik? Eller är det bara mer tålamod? Jag har ju stickat en hel del under året, men det hade jag å andra sidan gjort innan kursen i januari 2010 också… Ja, jag vet inte, men kul är det!
  • De aviga maskorna är verkigen aviga…

Jag köpte också lite stiligt färgat z-tvinnat Kampes-garn från Sanna (turkost, orange och grått). Till provlappen använde jag rött och vitt z-tvinnat Wålstedts-garn från Karin. Så, nu är det bara att köra på; testa vilket garn jag gillar bäst, vilket sticksätt jag gillar bäst, vilka mönster jag helst vill prova…

Just nu är dessutom tvåändsstickningen den enda stickningen jag har igång (med option på en till, men den är bara nystad, inte påbörjad). När hände det senast, att det bara fanns ett  endaste påbörjat projekt? Har det med sy-projekten att göra? Annat? Jag kommer nog att ha nåt per projekt igång, men jag ska försöka att inte ha så många och framför allt att sticka ur lite ur garnlagret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.