Panikbralla

on
Svarta linnebrallor
Svarta linnebrallor

Så har jag då varit på möten i Paris under en vecka. Innan jag åkte hade jag total panik på klädfronten, närmare bestämt byx-läget. Vad gör man när man med en veckas varsel kommer på att det kan tänkas vara mer somrig temperatur i Paris än här hemma och att alla svarta linnebrallor som jag med nöd och näppe lyckades rädda för användning förra året (många fast-sicksackade lappar på insidan) tvärdog innan förra säsongen var slut? Jo, man letar i sina skåp, hittar ett grovt linnetyg som inköptes 2007 och klurar en stund. Sedan tvättar man tyget och sen klipper man till raka linnebrallor av Butterick B5221 (lätt moddat mönster sedan tidigare). Syr därefter i omgångar för att påtvinga bästa Ms A att hjälpa till med nålning av uppläggningen ca 7 minuter före utsatt danslektion. Därefter fixar man själva uppläggningen, syr på en liten ficka och improviserar ihop hällor för första gången i livet. Häpp, enkelt fixat!

Dock, linnebrallor är inte så bra; de slits sönder på bara några veckor. Så, jag ämnar handla halvlinne (håller mycket bättre) och sy liknande brallor för att njuta av under sommaren. Hoppas jag får tag på nån vettig kvalitet (ja, inte bara garnstopp är förhandlingsbart, även tygstopp vad det verkar som…).

Tröjan som skymtar på bilden hittade jag i tröjlådan vid en liten rensning idag. Jag gillar den, men det var knepiga knytband på den. Det är det inte längre, jag tog bort dem och sydde om lite. Ny tröja utan att handla. Räknas det som återbruk när det är från ens egna gömmor?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.