Paljettigt!

Svart bolly med turkos
Svart bolly med turkos

Förra lördagen dansade vi på Stockholm Bellydance Festival! En massa timmars förberedelser (inklusive de två timmarna när inte en kotte var där trots att det skulle vara genrep…) för dryga 5 minuter på scen. Det gick bra och vårt nummer var/är väldigt effektfullt med en blandning av bollywood och orientaliskt med isis-vingar. Inför sagda show var livet lite stressigt med en dryg mötesvecka i Paris och mycket träning. Jag hann inte ordna egna kläder helt och hållet; beställde en svart top från min lärare och hann med ett nödrop ordna en svart kjol (hade det inte funkat hade jag iofs en nödlösning i garderoben…).

Den svarta kjolen ser jag som en halvfabrikats-kjol. Jag har gjort mycket av den själv, men jag köpte två chiffinog-kjolar på ebay och sydde om så att det blev en dubbel kjol (totalt 24 inprovningar krävdes!) med svängd linning (inte resår!), dragkedja, knytband, guld-kant-band och ca 200 paljetter. Ms A hjälpte mig puffa och fixa kjolen jämn och lagom lång samt att limma dit alla paljetterna. Mer hann jag inte innan showen, men efteråt har  jag ägnat ca 6,5 timmar åt att sy fast alla paljetter (för hand). Det tar lång tid att sy fast ca 200 paljetter! Dock var det inte så ap-tråkigt som jag befarade att det skulle vara… Nu är det klart och kjolen lite mer funktionsduglig hoppas jag (även om den funkade utmärkt på föreställningen i lördags).

Ett annat aber under hela processen var limmet. Att limma paljetter på chiffong visade sig vara knepigare än man kunde tro; 3:e limmet fungerade ok. Ska leta efter något annat för framtida bruk (har planer och idéer för de kvarvarande paljetterna).

En kommentar Lägg till din

  1. Daniel skriver:

    Smältlimpistol ftw!

    Mycket tjusigt. Guld och paljetter ska man inte underskatta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.